Evenimente

29.07.2021.
Pledoarie pentru soluționarea litigiilor prin arbitraj. Ce este arbitrajul comercial și ce beneficii oferă antreprenorilor și companiilor în cazul unui litigiu? Emisiune avându-i ca invitați pe Vicepreședintele Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași, lect. univ. dr. Dan Constantin Tudurache, și Președintele CCI Iași, Paul Butnariu, la postul de televiziune Iași TV Life.

…………..

03.11.2020.
Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași a organizat webinarul cu tema: „Arbitrajul – metodă rapidă de soluționare a litigiilor comerciale. Cum se poate obține Cum se poate obține rapid o hotărâre executorie împotriva debitorului rău platnic”. Evenimentul, susținut de conf. univ. dr. Maria Dumitru, Președintele Curții de Arbitraj Comercial, s-a bucurat de un interes crescut, beneficiind de o diversitate profesională a participanților: antreprenori, manageri, juriști, economiști, practicieni în insolvență.

..

13.10.2020.
Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași și Colegiul Consilierilor Juridici Iași au încheiat un parteneriat având ca obiectiv promovarea avantajelor pe care le prezintă arbitrajul comercial ca procedură alternativă de soluționare a litigiilor, precum și organizarea în comun de conferințe, seminarii și instruiri pe teme teme juridice.

. a

24.09.2020.
Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași a avut calitatea de partener al seriei de evenimente din cadrul „International Summer Law School” (organizator principal: SOROCAPP), organizată la Teatrul de Vară din Tg. Mureș. Președintele Curții de Arbitraj, conf. univ. dr. Maria Dumitru, a fost speaker în cadrul conferinței „Arbitrajul de drept privat în context european”, care a beneficiat inclusiv de transmisiune live online asigurată de Juridice.ro.

.

30.07.2020.
Pledoarie pentru soluționarea litigiilor prin arbitraj, ca alternativă la instanța clasică de judecată, în cadrul unui interviu oferit de Președintele Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași, conf. univ. dr. Maria Dumitru, postului de televiziune Iași TV Life.

.

08.04.2020.
Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași și Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) Filiala Iași au încheiat un parteneriat având ca obiectiv promovarea avantajelor pe care le prezintă arbitrajul comercial ca procedură alternativă de soluționare a litigiilor.

.

02.04.2020.
Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași, conf. univ. dr. Maria Dumitru, a avut calitatea de speaker în cadrul unei întâlniri Bizz.Club Iași, realizând o prezentare prin videoconferință a avantajelor arbitrajului comercial ca modalitate alternativă de soluționare a litigiilor.

.

27.02.2020.
Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași și Baroul Iași au încheiat un parteneriat având ca obiectiv promovarea avantajelor pe care le prezintă arbitrajul comercial ca procedură alternativă de soluționare a litigiilor, precum și organizarea în comun de conferințe, seminarii și instruiri privind arbitrajul și alte teme juridice. Semnarea protocolului a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, în cadrul Conferinței „Avocați în Agora. Repere în istoria Baroului Iași”.

.

26.02.2020.
Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași, conf. univ. dr. Maria Dumitru, a fost speaker în cadrul Conferinței „Antreprenoriat și Leadership Feminin”, susținând o prezentare a avantajelor recurgerii la arbitraj comercial în cazul soluționării litigiilor, în fața a cca. 200 de femei-antreprenor.

.

25.02.2020.
Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași, conf. univ. dr. Maria Dumitru, avându-l alături pe președintele CCI Iași, Paul Butnariu, a dat curs invitației postului de televiziune TeleMoldova+ pentru a acorda un amplu interviu pe tema instituției și avantajelor arbitrajului comercial.

.

22.02.2020.
O nouă serie de doctoranzi și cercetători postdoctorat în științe economice ai Universității „Al. I. Cuza” din Iași a trecut pragul Camerei de Comerț și Industrie Iași, bun prilej de a purta un dialog cu președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCI Iași despre metode alternative de soluționare a litigiilor, cu precădere despre instituția și avantajele arbitrajului.

.

15.02.2020.
Pentru că orice sistem sănătos se fundamentează în primul rând pe educație, la data de 8 februarie o parte dintre doctoranzii și cercetătorii postdoctorat ai Universității „Al. I. Cuza” din Iași au avut oportunitatea de a afla direct de la președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCI Iași despre instituția și avantajele arbitrajului ca modalitate alternativă de soluționare a litigiilor.

.

07.02.2020.
Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași, conf. univ. dr. Maria Dumitru, a inaugurat seria evenimentelor din 2020, realizând o prezentare a instituției și avantajelor arbitrajului comercial în fața a aproximativ 70 de specialiști în fiscalitate prezenți la sediul CCI Iași.